У ВООЗ спрогнозували закінчення пандемії COVID-19



У Всесвітній організації охорони здоров’я переконані, що зможуть оголосити про закінчення пандемії COVID-19, яка забрала 7 млн життів. Там сподіваються що це буде до кінця 2023 року, передає сайт 056.

Три роки тому ВООЗ вперше охарактеризувала глобальний спалах COVID-19 як пандемію.

"Це був знаменний момент, який привернув увагу світових ЗМІ. Однак, з точки зору ВООЗ, набагато важливіший момент настав за шість тижнів до цього, 30 січня 2020 року, коли я оголосив надзвичайний стан у сфері охорони здоров’я міжнародного значення", – каже генеральний директор організації Тедрос Адханом Гебреїсус.

За його словами, на той час було зареєстровано менш ніж 100 випадків COVID-19 за межами Китаю, і не було жодного смертельного випадку в інших країнах. Але за три роки, вірус тільки офіційно вбив майже 7 мільйонів людей померли від COVID-19.

Наразі становище значно покращилось. Вперше щотижнева кількість зареєстрованих смертей нижча, ніж коли вперше було використане слово "пандемія".

"Поліпшення суттєве. Я впевнений, що в якийсь момент цього року ми зможемо сказати, що COVID-19 закінчився і як надзвичайна ситуація в галузі охорони здоров’я міжнародного значення, і як пандемія", – говорить гендиректор ВООЗ.

При цьому важлива, щоб людство засвоїло уроки пандемії. Йдеться про важливість громадського здоров’я, науки та міжнародного співробітництва.

У ВООЗ також зазначили, що питання, як почалася пандемія, залишається без відповіді. Але вважають, що причиною цього є відсутність співпраці з боку Китаю щодо обміну даними і результатами розслідування.

"Доки ці дослідження не будуть проведені, усі гіпотези щодо походження вірусу залишаються актуальними. Але якщо будь-яка країна має інформацію, що стосується будь-якої гіпотези, дуже важливо, щоб ця інформація була передана ВООЗ та міжнародному науковому співтовариству", – підсумував голова ВООЗ.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW