Під Бахмут для допомоги людям спрямовані додаткові наряди поліції – Руслан Осипенко



Через загострення бойової ситуації за рішенням начальника поліції Донеччини на Бахмутському напрямку збільшено кількість слідчо-оперативних груп і парамедиків. Один день роботи поліції в зоні боїв – це порятунок 11 поранених у Костянтинівці, евакуація з Часового Яру та спроба вивезти людей безпосередньо з лінії фронту в Бахмуті. 

Останнім часом Бахмутська та Костянтинівська громади – під масованим вогнем російських військ. Збільшилася кількість обстрілів і постраждалих від них. Окупанти застосовують все наявне озброєння від ракет до мінометів, а також заборонені касетні боєприпаси. Тільки по Костянтинівці за останні чотири дні терору ворог завдав 19 ударів. Загинула людина, ще 14 цивільних - поранено. Руйнувань зазнав 51 житловий будинок.

Упродовж 9 годин росіяни вели обстріл Костянтинівки 10 березня. Поліцейські парамедики надавали допомогу людям на місцях прильотів. Найстаршій постраждалій, яка отримала важкі травми ніг і грудної клітини, – 79 років.

«Оперативна бойова обстановка вкрай напружена, але контрольована. У зв’язку зі складною ситуацією мною було прийнято рішення про збільшення груп парамедиків у Костянтинівській громаді, а також підтягнуто всі резерви, зокрема наші евакуаційні групи «Білий Янгол», - повідомив начальник ГУНП в Донецькій області Руслан Осипенко. Крім того, залучено максимальну кількість слідчо-оперативних груп, які документують наслідки воєнних злочинів рф.

Керівник обласної поліції наголосив на евакуації мешканців Костянтинівки та навколишніх населених пунктів.

Надважкі бої точаться в Бахмуті, але поліцейські знаходять можливість евакуювати людей і звідти. Мешканці виходять до обумовленої локації, звідки їх забирають «Білі Янголи». Під час крайньої рятувальної операції «янголи», попри танковий обстріл, зуміли дістатися точки збору, але четверо бахмутян, які просили вивезти їх, не прийшли. Правоохоронці з’ясовують, де зараз перебувають люди.

Посилилися атаки росіян на Часів Яр, де від деяких районів лишилися самі руїни. Люди активно евакуюються. Процесом евакуації опікується поліція та міська військова адміністрація. Особлива увага приділяється родинам з дітьми - практично всі вже евакуйовані.

«У мікрорайоні Східний не залишилося жодного вцілілого будинку. Проблематика – повна відсутність води, газу, тепла. Майже всі діти з міста вже евакуйовані, залишаються одиниці», - повідомив начальник військової адміністрації міста Часів Яр Сергій Чаус. Він підкреслив, що в місті цілодобово працює пункт незламності, де є генератор, вода, гуманітарна допомога та інтернет, щоб люди мали змогу зв’язатися з родичами.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW