На Сумщині затримали жінку, яка «замінувала» поліцію, суд, прокуратуру та військкомат у Краснопіллі



Слідчими Сумського районного управління поліції під процесуальним керівництвом Сумської окружної прокуратури повідомлено про підозру 41-річній жінці, яка повідомила про мінування низки установ.

Десятого березня у вечірній час жінка зателефонувала на лінію «102» та повідомила оператору про підготовку вибуху в будівлях поліції, суду, прокуратури та територіального центру комплектування в смт Краснопілля, зазначивши, що вибух відбудеться 11 березня цього року.

У вказані установи терміново були направлені сили та засоби екстрених служб, які після перевірки вибухових речовин чи матеріалів не виявили. Разом з тим співробітники поліції розпочали пошук «мінерки». Як виявилось, неправдиву інформацію повідомила жителька с. Наумівка Сумського району, яка перебувала в стані алкогольного сп’яніння, після сварки зі співмешканцем.

На даний час правоохоронці затримали її в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Примітно, що 20 лютого 2023 року зазначену жінку вироком суду було засуджено до 3 років обмеження волі за те, що вона вдарила ножем знайомого.

Цього разу дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, що загрожує загибеллю людей та об’єктом якого стали будівлі та споруди, що забезпечують діяльність органів державної влади) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відділ комунікації поліції Сумської області



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW