Від спраги пив антифриз: рашисти заморили голодом декількох українських полонених



Журналіст повідомив про випадок, коли росіяни заморили голодом українських полонених. 

"Спеціально не став писати вчора, щоб не було зайвих емоцій. До шпиталю, неподалік лінії фронту привезли хлопця. Я ще такого не бачив. Хіба що в радянській кінохроніці про звільнення Освенціму. Крайній ступінь виснаження. Просто живий скелет. Наші відбили ворожу позицію та знайшли його. Боєць ЗСУ, два місяці був у полоні, у підвалі. Чи не годували. Якби не один російський солдат, який із жалю ділив з ним свою пайку, помер би з голоду. Від спраги пив антифриз. До виснаження додалося отруєння. Коли в шпиталі ми обмивали його перед реанімацією, він був у прямому сенсі холодний. Декілька його товаришів, теж захоплених у полон, померли від ран і голоду", - написав у Facebook Сергій Гармаш.

"Олексію пощастило. Його звільнили. "Мені дали компотика", - весь час повторював він, посміхаючись. «Компотик» був мрією у двомісячному голоді та холоді підвалу. Збираючи його речі на евакуацію, я побачив документи та фото. 27 років. Милий хлопець з красивою дівчиною. Він просив не публікувати фоток з ним, доки не подзвонить мамі. Оскільки його відвезли до іншого шпиталю, я не знаю, зателефонував він чи ні, тому нічого не публікую. Та й навряд такі фото етичні для широкого показу. Це, скоріше, для майбутньої Гааги…", - додає журналіст.

Він запитує у росіян: "...Навіщо тримати людей у підвалі, без їжі та води, якщо ви ніяк не використовуєте їх? У такому стані вони марні, ні для роботи ні для чого іншого. Але їх можна було обміняти на своїх. Врятувати життя своїм. Адже ваші матері теж чекають на синів… У чому сенс? Це якийсь дикий експеримент? Просто груповий садизм? "Розумом Росію не зрозуміти…".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW