Через сказ собаки у одному селі на Львівщині запровадили карантин



Мова йде про село Грушів на Львівщині. 

Село Грушів у Дрогобицькому районі опинилося на карантині через сказ у собаки. Також карантинною зоною визначили і 5-кілометрову територію навкруг нього. 

Відповідне рішення прийняла надзвичайна протиепізоотична комісія при Дрогобицькій районній військовій адміністрації.

У місцевого собаки там виявили сказ. Загинув пес 7 березня, після цього працівники виїхали на місце події, аби забрати труп тварини на експертизу. Захворювання таки підтвердили у лабораторії, а місці загибелі провели вимушену дезінфекцію. 

У Дрогобицькій РВА повідомили, що карантинні обмеження у селі діятимуть 2 місяці.  

"За результатами засідання комісія вирішила накласти карантинні обмеження у селі Грушів та на прилеглій території у радіусі п’яти кілометрів терміном на 2 місяці. Знімуть їх лише за умови виконання всіх заходів, передбачених чинною Інструкцією щодо профілактики та боротьби зі сказом тварин", – повідомили у пресслужбі. 

Також у селі встановили постійний ветеринарний контроль за тваринам. У регіоні проведуть довакцинацію проти сказу сприйнятливих до захворювання тварин.

Староста Грушівської селищної ради до 30 березня 2023 року повинен провести відлов безпритульних тварин. Мешканців закликають організувати утримування собак на прив’язі або у спеціальних вольєрах.

Читайте також: Максим Козицький розповів про важливі події на Львівщині за добу



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW