Насувається чергова магнітна буря: лікар розповів, як можна покращити своє самопочуття



Вже сьогодні, 12 березня, за прогнозами науковців, очікується друга хвиля магнітних бурь, яких у цьому місяці буде декілька. На цей раз показники сонячної активності будуть не надто високими, але метеозалежним людям варто поберегтися.

Головні симптоми, які можуть домінувати у цей період, - це головний біль, сонливість, слабкість, перепади артеріального тиску. Їх поява пояснюється тим, що магнітні бурі роблять нервову систему людини більш чутливою. Про це розповів лікар-невролог і рефлексотерапевт Віктор Мацишин в інтерв’ю для видання OBOZREVATEL.

Крім того, він надав рекомендації щодо того, як можна покращити своє самопочуття під час магнітних бурь.

Більше часу на відпочинок

Лікар повідомив, що у такі дні дуже важливо дотримуватись режиму дня. Тому прокидатися варто близько 6:00-7:00 години ранку, а лягати спати – не пізніше 22:00.

Рекомендується робити перерви в роботі і навчанні, виділяти собі час, щоб розслабитися та відпочити. Корисною буде медитація, йога, практики глибокого дихання.

Фізична активність

Фізичну активність під час магнітних бур не треба сильно обмежувати, при цьому вона повинна бути адекватною і дозованою. За рекомендаціями медика, варто приділяти спорту 1-2 заняття щотижня, а щоранку починати день з ранкової гімнастики на 10 хвилинок.

Крім того, Віктор Мацишин нагадав про користь прогулянок на свіжому повітрі, спортивної ходьби.

Правильна дієта

За словами медика, слід дотримуватись збалансованої дієти. Дуже важливо, щоб обід складався з найкалорійніших продуктів і був організований у проміжок між 12:00 та 14:00. Якщо немає апетиту, тоді сніданок та вечерю можна пропустити. А ось перед сном варто відмовитись від будь-якої їжі.

Також потрібно подбати про свій питний режим і відмовитись від алкоголю та напоїв із кофеїном.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW