У боях за Бахмут на Донеччині загинули батько з сином Олег і Микита Хомюки



У боях за Бахмут Донецької області загинули воїни 206-го батальйону 241-ї бригади Територіальної оборони, батько та син Олег та Микита Хомюки.

Про це повідомляє пресслужба бригади.

Вони вдвох пішли боронити Україну з перших днів повномасштабного вторгнення рф. І разом загинули на бойових позиціях.

Товариші по службі кажуть, що вони завжди були добрими та щирими.

«Батько, солдат Олег із позивним Хома. Добрий, щирий та відвертий. Він першим поспішав на допомогу, дбав про товаришів, намагався розрадити чи просто підтримати. Опікувався долею сина і всіх інших молодших товаришів, котрих вважав за дітей, і це надихало Олега рухатися далі, долаючи труднощі військового шляху», — йдеться у повідомленні.

Син, старший солдат Микита Турист, але побратими зазвичай звали його молодшим Хомою, бо з батьком вони були нерозлучні. Микита був відкритий для світу, захоплювався подорожами і часто згадував, як вони з батьком любили тихий відпочинок на природі.

«Він був сповнений бажання стати справжнім воїном: навчався, розвивав навички, не зупинявся і прагнув опанувати різні військові спеціальності. Добросовісний і наполегливий, молодий і ще не одружений — ти міг би стати гідним батьком та виховати власних дітей у любові до країни, але не судилося», — йдеться у повідомленні.

Після початку відкритої російської агресії 24 лютого 2022 року батько та син без вагань пішли захищати рідний Київ.

Потім воювали в Харківській області з її випаленими степами і такими ж ворожими обстрілами, далі — Харківська область.

«Хома з Туристом гідно пліч-о-пліч пройшли бойовий шлях, який подолав наш батальйон, і назавжди залишаться в пам’яті побратимів болючим спогадом втрати. Помстимося», — підкреслюють побратими.

Прощання з Олегом та Микитою Хомюками відбудеться в Києві у п’ятницю, 10 березня: об 11.00 — громадська панахида на Майдані Незалежності, о 13.00 — похорон на Лісовому цвинтарі.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW