«Зиму проводжаємо – переможну весну зустрічаємо!»: у Білоцерківській громаді відбувся фестиваль кращих творчих колективів



Рік тому всі ми об’єдналися в боротьбі проти російських окупантів і стали на захист нашої держави єдиним фронтом. В цій війні у кожного своя зброя: військова, волонтерська, гуманітарна. А для людей, які присвятили своє життя культурі,  зброя це -мистецтво. Для збереження та популяризації українських традицій, нематеріальної культурної спадщини, української культури, 4 березня 2023 року, в Будинку культури селища Терезине відбувся фестиваль вокальних і хореографічних колективів клубних закладів Білоцерківської громади «Зиму проводжаємо - переможну весну зустрічаємо».

Під час заходу звучали як старовинні українські пісні про славетних козаків, так і сучасні про наших незламних воїнів та ЗСУ. Хвилиною мовчання вшанували воїнів, які віддали своє життя за нашу соборну та незалежну країну.

Відкрив фестиваль лауреат міських, обласних, Всеукраїнських, Міжнародних фестивалів та конкурсів народний аматорський хор «Від серця до серця».

У звітному фестивалі свої творчі номери присутнім дарували колективи територіальні громади: смт. Терезине - аматорський хор «Родина»; с. Вільної Тарасівки - народний вокальний ансамбль «Вербиченька» та «Фольк»; с. Дроздів – народний фольклорно-етнографічний ансамбль «Родинонька»; с. Шкарівки – народний вокальний ансамбль «Водограй», с. Городище – вокальний ансамбль «Чиста криниця», с. Пилипчі – вокальний ансамбль «Пилипчаночка», с. Глибочки – вокальний ансамбль «Горлиця». А також піднесений настрій та позитивні емоції створив танцювальний колектив «Магія танцю» смт. Терезине.

Учасників фестивалю привітали начальник управління культури і туризму Юлія Ковальська та директор централізованої клубної системи Наталія Яковлєва.

У фойє Будинку культури відбулась виставка робіт художників та майстрів декоративного мистецтва клубних закладів Білоцерківської міської територіальної громади.

Всі колективи, які взяли участь у фестивалі, були нагороджені дипломами та пам’ятними подарунками.

Джерело: Сайт міської ради



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW