Вступ до вищого навчального закладу в умовах війни: що мають знати випускники Одещини про НМТ



Директор Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації розповів, як у 2023 році буде проходити національний мультипредметний тест. Він відповів на питання, які хвилюють абітурієнтів. 

Про це Олександр Лончак зробив відповідний дописна своїй сторінці у Facebook. 

Реєстрація на сайті УЦОЯО, яка розпочнеться у квітні, буде безпаперовою. Учасникам доведеться завантажити свої документи на спеціальний сервіс. У школах дітям з цим мають допомогти.

Після реєстрації абітурієнт отримаєте доступ до своєї інформаційної сторінки. На ній можна знайти необхідну інформація про місце та час тестування. Після складання іспиту в особовому кабінеті з'являться результати. 

Лончак наголосив, що нова сесія планується у червні. А додаткова сесія для тих вступників, які з поважних причин не пройшли тестування під час основної, запланована наприкінці червня - на початку липня.

Для тренувань є демонстраційні варіанти тестів. Поки в доступі з української мови та математики. Але незабаром обіцяють завантажити з усіх предметів НМТ.

Окремо директор Департаменту освіти і науки Одеської ОДА зауважив, що тестову платформу вдосконалили. Тепер учасники не зможуть копіювати завдання. Не зможуть скористатися фрагментами умов до завдань, щоб відшукати відповідну інформацію в браузері та не завантажать ПДФ-версію тесту.

Також цьогоріч для отримання результатів із кожного з предметів застосовуватимуть різні коефіцієнти. Інформацію про їхнє значення згодом оприлюднять на сайті МОН у Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2023 році.

Кількість завдань кожного предмету також буде різною. Найменше з фізики.

Часу буде відведено 180 хвилин. Учасник його самостійно розподілятиме.

"Комусь довше треба з українською, а комусь посидіти над математикою. Всі предмети складатимуть в один день", - підкреслив Лончак. 

Щодо тестування з іноземної мови, то завдань із відкритою формою відповіді та аудіюванням не буде. 

Кількість тестових балів за кожен складений предмет буде відома учаснику після виконання усіх завдань. Це означає, що шанси для вступу можна оцінити одразу.

"З метою виконання заходів безпеки, як і минулого року, саме тестування буде відбуватися в приміщеннях з укриттями, в спеціально обладнаних комп’ютерних аудиторіях, їх перелік та адреси розташування не будуть у відкритому доступі. Подбаємо і про додаткові джерела живлення на випадок аварійних відключень електроенергії. Тестування призупинятимуть під час повітряних тривог і продовжуватимуть лише після повернення учасників і працівників з укриттів", - наголосив Олександр Лончак. 

Екзаменаційні центри за кордоном також плануються, наразі тривають переговори із закордонними партнерами на рівні Міністерства освіти і науки України.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW