Випускниця медуніверситету, яка відмовилася відпрацювати лікаркою у Тернополі, тепер заплатить вишу величезні гроші



Тернопільський медичний університет виграв судовий процес на суму 182 тис. грн проти однієї зі своїх випускниць, яка відмовилась виконувати умови договору, який вона підписала ще на початку свого навчання.

Згідно з умовами угоди, студентка повинна була пройти інтернатуру та працювати в медичному закладі протягом трьох років після закінчення навчання. На жаль, причини її відмови залишаються невідомими, пише Терміново.

За рішенням Тернопільського суду, студентка повинна заплатити зазначену суму університету.

Судове рішення було засновано на тому, що дівчина підписала договір про умови навчання, в якому чітко вказано, що вона повинна була виконати усі вимоги, які передбачали пройдення інтернатури та роботу на термін не менше трьох років.

У 2019 році випускницю Тернопільського медуніверситету відправили працювати у Центр екстреної медичної допомоги у Тернополі на посаду лікарки з медицини невідкладних станів.

Проте, медичний заклад повідомив університет, що студентка не з’являється на роботу і заявила усно, що вона не бажає продовжувати проходження заочного циклу інтернатури. В результаті дівчину звільнили з роботи.

Тернопільський медуніверситет подав позов до суду з вимогою повернути кошти, витрачені на навчання студентки. Суддя Віктор Братасюк задовольнив позов та вирішив стягнути з випускниці 182 тис. грн та 2,2 тис. грн судового збору. Рішення ще не набрало законної сили, а сторони мають право оскаржити його в апеляційному суді.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW