Як прихід тепла вплине на вартість овочів в Україні: відповідь експерта



Після значного підвищення вартості овочів на початку 2023-го року, ціни на продукти почали поступово знижуватись. На думку спеціалістів, така тенденція продовжуватиметься і в березні.

Проте існують фактори, які теж можуть впливати на вартість овочів у магазинах.

Чи варто очікувати дефіцит овочів?

Після значних землетрусів у Ткреччні поставляти частину продукції звідти в Україну стало певної проблемою. Проте, хоч логістика й ускладнилась, українців закликають не турбуватись, адже є й інші країни, з яких Україна імпортує продукцію. Про це розповів аналітик УКАБ Максим Гопка в коментарі 24 Каналу.

Однак слід зауважити, що поставки дещо змінилися, логістика трансформувалася. Отже, певних категорій продуктів надходить менше, на що завжди реагує ринок. Головний експортер має деякі проблеми із логістикою через землетруси і тимчасово є зміни чи переломи, - пояснив аналітик.

Також фахівець зазначив, що сучасна ситуація у світі напряму позначається на ринку продукції, оскільки зараз між попитом і пропозицією виник значний дисбаланс. Це напряму впливає на збільшення або зменшення цін.

Чи вплине потепління на ціну овочів

Крім того, Максим Гопка зазначив, що значний вплив на ціну овочів будуть мати погодні умови в Україні й світі загалом.

Щодо того, як зміниться ситуація в майбутньому, все залежатиме від погоди. Я думаю, що десь у середині чи в другій половині березня, якщо температура буде плюсовою, ціни почнуть зменшуватись і переходитимемо на сезонний характер вирощування цієї продукції, - дав прогноз Гопка.

Читайте також: Турбота про здоров’я українців обернеться підвищенням ціни на газовані води: можуть ввести новий податок "на цукор"

Найнадійніші та найвірніші чоловіки: володарі яких імен не схильні до зрад

Як уповільнити старіння після 40 років: 6 суперфудів для молодості



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW