В Запорізькій ОВА нарешті вирішили хоч прокомунікувати з людьми, чиє житло було зруйновано внаслідок ракетної атаки



Начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко провів нараду із заступниками голови та керівництвом  Запоріжжя щодо вирішення нагальних питань.

Про це повідомили у пресслужбі військової адміністрації, передає 061.

25 квартир зруйновані, 10 квартир пошкоджені.

За версією ЗОВА «Особам, які потребували прихистку надано житло в закладах міського підпорядкування, у модульному містечку, забезпечено гарячим харчуванням, речами першої необхідності». У міській раді ще вчора зазначали, що лише одна людина звернулася з тим питанням, що їй взагалі нема де жити і її відселили до модульного містечка, тому про яких людей у множині та про які саме заклади «міського підпорядкування» кажуть в ОВА, лишається загадкою.

За словами секретаря міської ради Анатолія Куртєва наразі в місті залишається проблемним питанням розселення евакуйованих жителів. Очільник ОВА наголосив на неприпустимості такої ситуації. Усі мешканці, які потребують допомогу, повинні її отримати.

«Ніхто не буде покинутий. Органи влади існують для того, щоб кожен громадянин мав підтримку, особливо в непростих умовах воєнного часу. Це основна функція. Обласна влада своєю чергою працює над максимальним залученням міжнародних донорів для того, щоб підтримати жителів Запоріжжя, які постраждали в результаті терористичної атаки. Має бути розроблений комплексний підхід, аби допомогу могли отримати не окремі категорії населення, а всі, хто постраждав. Кожна ситуація має розглядатися окремо, бо життєві обставини у людей різні. Це наше спільне горе, а тому і підтримку мають отримати всі постраждалі», - зазначив Малашко без будь-якої конкретики

Для контролю ситуації начальник ОВА дав розпорядження запустити роботу комунікаційного офісу при обласній державній адміністрації, до якого запрошуються жителі постраждалого будинку.

Для цього розпочинають спеціальний прийом громадян для надання можливої допомоги і консультацій постраждалим та зазнавшим шкоди від ракетної атаки на місто Запоріжжя 02.03.2023. Прийоми проводитемуться фахівцями адміністрації у робочі дніз 9:00 до 16:00 за адресою: вул. Гоголя, 62. Інформацію щодо спеціальних прийомів також можна отримати за безкоштовним телефоном 0800 503 508(гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації) з 8:00 до 18:00.

Нагадаємо, що російські ракети, які поцілили у житлову п'ятиповерхівку забрали життя 13 жителів, у тому числі дитини. Ще 2 вважаються безвісти зниклими. 4 постраждалих наразі перебувають у лікувальних закладах.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW