Соковиті та хрумкі деруни: важливі секрети приготування популярної страви



Деруни, які легко та швидко можна приготувати з мінімального набору продуктів, полюбляє чимало людей. Але, хоча рецепт цієї страви і досить простий, не завжди деруни виходять такими, як хотілося б – соковитими, м'якими та пропареними всередині та із золотистою хрусткою скоринкою. Щоб отримати ідеальну страву, Сергій Джуренко рекомендує звернути увагу на деякі нюанси у процесі приготування. Які саме читайте далі.

Деруни – пропорції компонентів та етапи готування

Інгредієнти (з розрахунку на три порції):

  • картопля – 1 кг;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • куряче яйце -1 шт.;
  • пшеничне борошно - 1 стол.л;
  • рослинна олія;
  • сіль, мелений перець.

Тепер розглянемо покроково, як готувати деруни з урахуванням усіх важливих нюансів.

1. Добре помити та почистити овочі, не допускаючи, щоб у картоплі залишалися якісь вкраплення та потемнілі ділянки.

2. Потім слід подрібнити овочі. Деякі роблять це за допомогою дрібної тертки, але також можна скористатися м'ясорубкою або блендером. Це полегшить процес, а на результат не вплине.

3. Подрібнені овочі ретельно перемішуються в глибокій мисці із пластику, скла або емальованого металу.

4. Далі суміш потрібно приправити сіллю та перцем – за смаком.

5. Важливий момент – до овочевої суміші додати яйце: білок допоможе скріпити компоненти, а жовток надасть дерунам красивого золотистого відтінку.

6. Додав яйце і добре перемішав, потрібно обов'язково додати борошно, щоб під час смаження картопляні «оладки» не розпливалися. Іноді може знадобитися більше муки – це залежить від вологості сирої суміші. У процесі смаження слід спостерігати, чи не розпливаються деруни, щоб привнести в суміш ще трохи борошна.

7. Розігрівати сковороду з олією слід добре, до появи легкого потріскування. При цьому не варто шкодувати масло, тому що деруни його не сильно вбирають, а при нестачі страва погано просмажиться.

8. Порцію суміші можна викладати в киплячу олію ложкою або лопаткою, вирівнюючи деруни по краях і злегка приплющуючи.

9. Смажити деруни потрібно на вогні трохи більше середнього по 3-5 хвилин з кожного боку, доки не з'явиться рум'яна скоринка. Сковороду накривати кришкою не потрібно!

10. Просмажені деруни викладаються на тарілку, а перед жаркою наступної порції слід обов'язково видаляти зі сковороди всі крихти і шматочки, щоб вони не горіли.

11. Страву смачніше куштувати гарячою, з великою кількістю сметани. Смачного!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW