Міноборони опублікували оновлені контракти на продукти для ЗСУ: ціна яєць зменшилась



Міністерство оборони опублікувано оновлені договори по закупівлю продуктів для армії, згідно з якими. Так, за новими розцінками харчування одного бійця коштуватиме на день від 137 до 144 гривень.

Як зазначає пресслужба міністерства, ціна включає не лише вартість продуктів, але й логістику, приготування страв.

"20 лютого 2023 року були внесені зміни до 8 (восьми) договорів, відповідно до яких зменшено термін дій угод і, відповідно, внесені зміни до вартості послуги з організації харчування та ціни в каталозі продукції. Міноборони закуповує не продукти зі списку, а послугу з організації харчування військової частини. Всі ці витрати закладено у вартість, які безпосередньо лягають на плечі кожного з постачальників без будь яких інших доплат за логістику тощо", - говориться у заяві. 

Нагадаємо, видання"Дзеркало тижня"заявило про те, що нібито Міноборони закуповує продукти для військовослужбовців у два-три рази дорожче, ніж у магазинах Києва. В угоді, укладеної 23 грудня 2022 року Міністерством оборони, на послуги організації харчування у 2023 році військових частин, дислокованих у Полтавській, Сумській, Київській, Житомирській, Чернігівській та Черкаській областях планується витратити 13,16 мільярдів гривень.

Після чого Резніков надав свої пояснення, щодо ситуації. Пізніше Міноборони заявило, що реформує систему харчування запровадивши уніфіковане меню, яке попередить корупцію у цій сфері.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW