В Україні масово закриваються відділення ПриватБанку та Ощаду, уже втрутився НБУ: що це означає



У 2022 році банки почали закривати свої філії. Лідерами в цих негативних перегонах стали ПриватБанк та Ощадбанк. Така ситуація не влаштувала Нацбанк.

Закриваються відділення банків

Уже є звернення до Мінфіну. Є й невдоволення від місцевої влади, яка дуже незадоволена закриттям відділень, адже українці втрачають доступ до послуг. За підсумками 2022 року, банківська мережа стала меншою на 20%, закрилося кожне п'яте відділення. Найбільше закрилося відділень Ощадбанку - 420 офісів. ПриватБанк закрив 287 своїх відділень.

Безумовно, причини закриття всім зрозумілі, особливо на прифронтових територіях. Тільки ось закривати відділення тільки заради економії - не зовсім правильно, - так вважає регулятор. Ефект від негативу клієнтів може стати набагато більшим за вигоду від мінімізації витрат.

Економічна ефективність таких рішень може бути знівельована негативним соціальним ефектом і нести потенційні загрози національній безпеці України, перешкоджати нейтралізації наслідків військової агресії та післявоєнному відновленню... З метою підтримки економіки та забезпечення фінансової стабільності регіональні мережі банків державного сектору повинні забезпечити безперебійне обслуговування клієнтів, - вказали в НБУ.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW