Як у Чернівцях робили операцію переселенці - БЛОГ



Наша сім’я - переселенці з Донеччини. У Чернівцях ми живемо з червня. За весь цей час моїм батькам доводилося ходити до сімейного лікаря, але на щастя нічого надзвичайного не траплялося.

На жаль, на початку лютого маму швидка допомога забрала з гострим нападом через каміння у жовчному. Її доставили в обласну лікарню. Одразу скажу, що ставлення лікарів було дуже тактовним. Коли батьки розказали, що вона переселенка, то їм одразу сказали, що за державною програмою крапельниці і уколи їй робитимуться безкоштовно, і ці ліки є у наявності. Їй швидко зробили УЗД, підтвердили наявність каменів у жовчному і його збільшення. Вердиктом хірурга стало те, що знадобиться операція.

Протягом п’яти днів маму лікували. Вона лежала у лікарні. Їй ставили уколи і крапельниці. В четвер вона підписала згоду, а вже у п’ятницю провели операцію. 

Що важливо, лікар нічого не говорив за гроші. Ми до такого не дуже звикли, бо зазвичай у лікарнях спочатку питають, чи є у вас гроші, а потім починають лікувати.

Операція тривала півтори години і пройшла без ускладнень. В лікарні вона мала залишатися ще три дні. Усі ці три дні її стан контролювали медсестри, хірург перевіряв шви і робив перев’язки. Вже наступного дня її підняли і сказали ходити. Також, протягом всього цього періоду їй ставили крапельниці і кололи уколи. 

За весь час маминого перебування у лікарні ми купили лише спеціальний пластир для швів. А заплатили виключно за операційний пакет - 2500 гривень. 

Ставлення до мами було дуже хорошим і не відрізнялося від інших пацієнтів взагалі.

Тож, якщо ви переселенець і боїтеся звертатись до місцевих лікарів, але ваше здоров’я того потребує, не бійтесь просити про допомогу і стежте за вашим здоров’ям. На жаль, ця війна підняла у багатьох з нас давно забуті хвороби.

Ще не підписані на наш Telegram канал? Зробіть це зараз

Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber (новини Чернівців)



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW