«Мерседес», «Соболь», три «буханки»: які машини не потрібні чернігівським медикам



Наприкінці 2022-го року на одному з засідань виконавчого комітету Чернігівської міської ради було прийнято рішення «Про надання згоди на передачу транспортних засобів».

Цим рішенням 11 автомобілів, котрі належали «Чернігівській міській лікарні № 2» та «Сімейній поліклініці» (простіше кажучи, дитячій) передавалися до КП «АТП-2528». Пояснюючи це рішення, на той час, секретар міської ради Олександр Ломако (наразі чиновник став в.о. мера міста) казав: «У лікарів вони точно їздити не будуть». Тож ми вирішили дізнатися, чому медичні машини передали підприємству, яке, у першу чергу, спеціалізується на прибиранні міста, та чи зможуть чернігівці й надалі отримувати якісну медичну допомогу.

Що за машини?

Відповідно до додатків до цього рішення, КНП «Сімейна поліклініка» передавала «АТП-2528» три автівки: двоє «жигулів» (ВАЗ 2107) 2006 року випуску та «Lanos» TF 699P 2008 року.

Причому ліквідаційна вартість трьох автівок складала 3967 гривень 62 копійки:

Перелік автівок, які КНП "Сімейна поліклініка" передала КП "АТП-2528

КНП «Чернігівська міська лікарня № 2» ж віддавала «АТП-2528» одразу 8 автомобілів, найновішими з яких були УАЗ KrASZ (це одна з модифікацій т.зв. «буханки») 2019-го року випуску та ГАЗ 2752 («Соболь») 2012-го року:

Машини, котрі КНП "Чернігівська міська лікарня №2" мала передати військовим та КП "АТП-2528"

Як бачимо, ліквідаційна вартість 8 автомобілів другої лікарні не набагато більша, ніж в трьох автівок сімейної поліклініки: 4845 гривень 59 копійок за всі.

Щоправда через тиждень після цього рішення, виконком прийняв ще одне, яким 5 з 8 автомобілів, що міська лікарня № 2 мала передати «АТП-2528», відійшли не комунальникам, а військомату, який, у свою чергу, мав їх передати однієї з військових частин, що зараз боронять нашу державу від білорусо-російських окупантів.

Що кажуть лікарі?

У «Сімейній поліклініці» стверджують, що передані машини були придбані понад 30 років тому:

генеральна директорка КНП «Сімейна поліклініка» Людмила Овсієнко

-Транспортні засоби були в задовільному технічному стані, але з вичерпним експлуатаційним ресурсом, - підкреслює генеральна директорка КНП «Сімейна поліклініка» Людмила Овсієнко. - Передача транспортних засобів, які були закуплені за кошти міського бюджету майже 30 років тому, КП «АТП-2528» ЧМР, ніяким чином не вплине на якість надання медичних послуг населенню.

Також, за словами пані Овсієнко, її поліклініка, яка обслуговує 47 тисяч українців, забезпечена транспортними засобами в кількості, достатній, щоб надавати якісну медичну допомогу (ці слова у відповіді виділені).

Схожої позиції притримуються й у КНП «Чернігівська міська лікарні № 2»:

генеральний директор КНП «Чернігівська міська лікарні № 2» Владислав Кухар

-Внаслідок тривалого терміну експлуатації, технічний стан деяких автомобілів незадовільний, ремонт потребує значних матеріальних вкладень. В зв’язку з тим, що для надання медичних послуг населенню м. Чернігова, обслуговування лікарні та забезпечення матеріально-технічної бази підприємства, не має потреби в такій кількості автомобілів, було прийнято рішення про передачу або списання цього транспорту, - відповів на наш запит генеральний директор Владислав Кухар. - Передача транспортних засобів ніяким чином не вплине на якість надання медичних послуг населенню, оскільки заклад має достатню кількість автомобілів. Найближчим часом не планується заміна переданих транспортних засобів іншими.

Цікаво, що, як зазначає пан Кухар, станом на 1 грудня 2022-го року (тобто до рішень виконкомів) автопарк другої лікарні складав 40 машин. Отже, перед новим роком лікарня передала «АТП-2528» та військовим 20 % свого автопарку…

Залишається лише побажати, щоб ці колишні медичні машини гідно служилишляхетній меті звільнення України від окупантів, а медична допомога чернігівцям дійсно була якісною.

Сподіваємося, що й ті машини, які тепер передані «АТП-2528», також не будуть просто іржавити.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW