Близько 250 громадян повернулися у Бахмут з тих, хто раніше евакуйовувався – Верещук



Близько 250 громадян повернулися у Бахмут з тих, хто раніше евакуйовувався.

Майже 250 людей повернулося до Бахмута, проте про масове повернення громадян говорити ще зарано.

Про це віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

«У Бахмуті проживало 70 тисяч людей до широкомасштабного наступу росії. Зараз там залишилося менш як 6 тисяч, із них 110 дітей. Їх вивозять і самі виїжджають. Станом на сьогодні повернулося 252 людини. На моє питання про те, чому вони повертаються, кажуть, що мають різні причини. Ми не можемо заборонити людям повертатися. Вони мають на це право. Звичайно, обмеження на в'їзд-виїзд діють. Ми розуміємо, що це величезний ризик, коли люди туди повертаються», - сказала Верещук.

За її словами, при цьому не варто говорити, що люди повертаються масово, бо не змогли себе знайти. Це не так. Нині ситуація покращилася, людям допомагають, влада із ними тримає контакт.

Віцепрем'єр-міністр вкотре закликала батьків бути відповідальними та вивезти своїх дітей з того місця, де відбуваються бойові дії. Нині кожен читає зведення, тому розуміє, що саме там відбувається.

«Зараз інтересах дітей - вивезти їх з поля бою. Вони не мають там бути в жодному випадку , немає підстав там залишатися. А потім, після деокупації, після того, як ми викинемо ворога, повернетеся», - наголосила Верещук.

Вона додала, що евакуація громадян із небезпечних областей триває. Виїхати звідти можуть усі охочі. Водночас Верещук зазначила, що влада не прогнозує надзвичайно великого потоку тих, хто бажає виїхати.

Читайте також:

  • Бахмут закривають для в'їзду цивільних: заборона торкнеться й волонтерів
  • Під Бахмутом загинув захисник зі Слов'янська Євген Резніков
  • У Бахмуті збили бойовий літак загарбників

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW