Дехто залишиться без пенсій: Кабмін заявив про свої плани



Міністерство соціальної політики України планує позбавляти українців пенсії за правопорушення. На ознайомлення вже подали новий законопроєкт під назвою «Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо порядку виплати пенсій особам, які вчинили злочин проти основ національної безпеки України».

За словами Михайла Цимбалюка, народного депутата України, новий документ має на меті скасувати виплату пенсій громадянам, які були засуджені до обмеження або позбавлення волі за кримінальні правопорушення в Україні.

За які правопорушення особу можуть позбавити пенсії?

Скасування пенсії можливе в тому випадку, якщо людина спричинила одне із зазначених правопорушень:

  • спроба насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або спроба захоплення державної влади;
  • посягання на територіальну цілісність України;
  • державна зрада;
  • колабораційна діяльність.

Передбачається, що пенсію перестануть виплачувати після того, як набуде чинності вирок суду. Проте автори законопроекту зазначають, що застосовувати такі обмеження можна буде і до підозрюваних у цих злочинах та осіб, які оголошені в розшук та/або переховуються.

Після того, як громадяни відбудуть покарання й вийдуть на волю, пенсію їм планують повернути. А тим, хто в період відбування терміну досягне пенсійного віку, виплати також буде призначено. Проте тільки після закінчення терміну затримання.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW