Кібератаки, наступ 16 лютого і посилений режим поліції. Що відбувалося рік тому



Сайт 6262 починає серію публікацій новин, які виходили рік тому. Простежимо, що передувало російському наступу і що відбувалося у нашому місті.

14 лютого 2022 року ми вперше зібрали коментарі та заяви офіційної влади України стосовно того, чи буде війна в Україні.

На той час усі відомства України просили людей зберігати спокій, а Збройні Сили України заявляли, що готові до ескалації конфлікту з боку російської федерації.

У цей час Білий Дім заявляв, про те, що війна може початися у будь-який час.

“Масштабні воєнні дії можуть розпочатись у будь-який день. У тому числі і на цьому тижні, до закінчення Олімпійських ігор” - заявив Салліван.

Детальніше про заяви відомств читайте тут: Чи буде велика війна? Офіційні заяви відомств України та світу

Також з понеділка, 14 лютого, особовий склад поліції переведений на посилений режим служби.

З 14 по 19 лютого 2022 року особовий склад поліції переведений на посилений режим несення служби. Про це 14 лютого повідомив Голова Національної поліції України Ігор Клименко. 

За словами глави відомства, це означало збільшення кількості патрулів, які забезпечуватимуть публічну безпеку та порядок на вулицях, розгортання додаткових ситуаційних центрів для цілодобового моніторингу оперативної обстановки в країні, взяття під охорону об’єктів критичної інфраструктури, органів державної влади та місцевого самоврядування.

Читайте: Поліція переведена на посилений режим служби

15 лютого стало відомо про те, що хакери атакували банки та міністерства України. Масованій атаці піддались ПриватБанк, Ощадбанк, також не працював сайт Міністерства оборони України, з перебоями працює сайт Збройних сил України. Також не працював сайт МВС України.

Читайте: ПриватБанк, Ощадбанк і сайт Міністерства оборони піддались масованій кібератаці (оновлюється)

Окрім того, навколо ходили розмови про те, що 16 лютого має стати російський наступ.

Іноземні ЗМІ з посиланням на власні джерела в силових відомствах США повідомляли, що наступ на Україну може початися вже 16 лютого. В Україні відреагували на ці заяви по-різному.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українська влада "чітко розуміє всі виклики", які стоять перед державою, і готова до них. Він також оголосив 16 лютого Днем єднання.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський також записав заспокійливе звернення для українців. Міністр запевнив, що повторення подій у Слов'янську 2014 року не допустять.

Читайте: День нападу чи день єднання - що говорять в Україні про 16 лютого

Слов’янськ вирішив долучитися до Дня Єднання. У пресслужбі Слов'янської ВЦА розповіли, що наше місто також долучиться до цього свята 16 лютого о 10 годині. Захід було заплановано провести урочисто біля стели у мікрорайоні Семенівка.

У той же час у соціальній мережі ширились смішні картинки і меми стосовно російського нападу.

Подивитись їх ви можете тут:

Війна з Росією 16 лютого: як реагують українці— меми та фотожаби

Згадаємо усі події минулого року.

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW