Українським захисникам важливо утримати Бахмут



Українським захисникам важливо вистояти та утримати місто Бахмут Донецької області. Таку думку висловив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі під час пресконференції за підсумками "Рамштайну" в Брюсселі.

"Ситуація на лінії фронту досить стабільна, навіть коли тривають бої... Більшість з руху - це вперед і назад, переважно навколо Бахмута. Українці утримують, вони борються в обороні, а росіяни, переважно з групи "вагнера", атакують. Я це охарактеризував би як бій на виснаження з дуже великими втратами, особливо з російського боку... Як довго це триватиме, досить важко сказати", - розповів Міллі.

За словами Міллі, російські окупанти зосереджують "більшість своїх зусиль" навколо Бахмута, вводять на поле бою нових військових, "більшість з яких погано навчені та погано оснащені". Він додав, що моральний дух військ рф теж "надзвичайно низький", оскільки "успіхів на полі бою з їх боку немає".

Крім цього, генерал зауважив, що наразі незрозуміло, чи має країна-агресор достатньо ресурсів для окупації Донбасу, але за даними Сполучених Штатів, росіяни "перейшли до війни на виснаження".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW