Пропогандисти з РФ маніпулюють темою реабілітаційного центру для дітей в Бердянську, який нібито кинили напризволяще



Ряд дагестанських видань минулого тижня синхронно висвітив на своїх ресурсах візит мера Махачкали Різвана Газімагомедова до Бердянська, де той пропіарився у ролі благодійника на соціальних об’єктах окупованого міста.

Про це повідомляє 061.

Так видання «Махачкалинские известия»  и канал "Бердянск Актуально" повідомляє, що окупаційний мер Бердянська під час зустрічі зі своїм дагестанським колегою повідомив, що «хлопці із республіки, стоять на варті порядку та показують чітку та злагоджену роботу», а самі «дагестанці дуже активно проявляють себе тут, у Бердянську, з перших днів».

Але цікаво інше, Газімагомедов відправився в реабілітаційний центр для дітей. За версією пропагандистів установа приймає лише 50 дітей-інвалідів, а у Бердянську необхідна допомога 200 дітям.

«Співробітники центру півроку не отримували зарплати, деякі фахівці звільнилися. 18 педагогів і лікарів, що залишилися, продовжують працювати на чистому ентузіазмі і любові до дітей», - зазначається в публікації «МІ».

Газімагомедов одразу ж пообіцяв перевести співробітникам центру двомісячну зарплату, приблизно в 1,5 млн. рублів від імені якихось «друзів-меценатів».

У Бердянській міській військовій адміністрації в коментарі для 061 повідомили, що комунальний заклад "Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю" надавав послуги із соціальної реабілітації, психологічні послуги, медичний супровід для дітей з інвалідністю, послугу з раннього втручання для сімей з дітьми з ризиком встановлення інвалідності. Щорічно реабілітацію в Центрі проходили понад 100 дітей. З початку повномасштабного вторгнення Центр не працював,колектив перебував у простої.

«Частина сімей із дітьми з інвалідністю виїхала, зокрема й за кордон. Ірина Верещук надсилала у березні спеціальний автобус для їхньої евакуації. 9 грудня я підписала розпорядження на звільнення за власним бажанням керівниці установи Вероніки Гребенщикової. На цю дату більша частина колективу вже звільнилася. Частина колективу, а це 9 людей, не пішли на співпрацю з загарбниками», - розповіла начальниця Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіціна.

Посадовці також акцентують увагу на тому, що окупанти забрали у людей в Бердянську будь-яку можливість користуватися виплатами від України. У бердянців наразі немає можливості скористатися гривнями - росіяни заборонили обіг гривні взагалі. Крім того, місто вже два місяці як ізольоване від підконтрольної території, адже окупанти не випускають людей через блокпости.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Бердянську окупаційна "міліція" пострілами розігнала пенсіонерів.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW