"Боровся за Батьківщину до останнього...": тернополян закликають підписати петицію задля присвоєння загиблому воїну звання "Героя України"



Триває повномасштабне воєнне вторгнення російських окупантів в Україну. Сини і доньки України  віддають свої життя, аби захистити свободу Батьківщини. Героїчно поліг, воюючи за незалежність нашої держави воїн Роман Огороднік,випускник тернопільського вишу.

Дружина загиблого військового зареєструвала петицію із закликом присвоїти йому посмертно звання Героя України, аби вшанувати його пам'ять та пам'ять, здійснених ним подвигів.

У 2012 році Роман Огороднік успішно закінчив навчання у Тернопільському національному економічному університеті за спеціальністю «Фінанси та кредит», і отримав диплом за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Бакалавр». У 2013 році він отримав диплом за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Магістр», за спеціальністю «Фінанси та кредит», напрям підготовки управління місцевими фінансами. З 2015 по 2020 рік чоловік працював фахівцем з логістики у ПрАТ «Миронівський хлібопродукт» у місті Ладижин. А вже з 2020 року виконував обов’язки старшого фахівця з координації виробництва та продажів у центральному офісі МХП у Києві. Його професійні навички знав кожен його колега. Коли росія вторглась до України 24 лютого, Роман не міг стояти осторонь…

Воїн Огороднік Роман одразу після військової підготовки за Курсом підвищення кваліфікації офіцерів оперативного резерву, 25.05.2022 р. потрапив (на той момент) на найбільш «гарячу» точку біля селища Новолуганське у Бахмутському напрямку Донецької області. Виконував свої завдання як справжній воїн. Далі воював під селом Довгеньке Харківської області, що біля Ізюму. Там виконував накази роти та прикривав піхоту. Успішно подавляв вогонь противника. Після звільнення Ізюму, Роман знову потрапив на Бахмутський напрямок у саме пекло, де захищав село Миколаївка Друга, а потім село Одрадівка, де й загинув внаслідок штурмових дій та обстрілів з різних видів озброєння з боку ворога, які тривали з 12:45 по 15:45 01.10.2022 року.

Лейтенант Роман Огороднік (позивний «Ромео») стояв до останнього, не покидаючи позиції. Мужньо боровся за нашу країну ціною власного життя. Він був вірним сином України, справжнім патріотом, єдиним сином у батьків та коханим чоловіком. Тому військовий заслуговує на звання «Герой України», адже за Батьківщину боровся до останнього, та віддав найцінніше – життя…

Посилання на петицію: https://petition.president.gov.ua/petition/176008.

Для того, аби підтримати петицію, необхідно зайти за вказаним посиланням, авторизуватись за допомогою електронного підпису і, слідуючи інструкціям сайту, підписатись.

Огороднік Роман віддав своє життя за цілісність та незалежність України. Був справжнім патріотом, мужнім та відважним воїном, любячим сином та коханим чоловіком. Тож заслуговує на звання "Герой України".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW