На 13 лютого Дніпру та області не надали лімітів електроспоживання: чи очікувати відключень протягом тижня



Сьогодні, 13 лютого, для Дніпра та області ліміти від НЕК Укренерго відсутні. Дні без відключень - не нова норма, а просто результат комбінації кількох сприятливих факторів. Зокрема, кількість споживання електрики. У разі його зростання, світло вимикатимуть за графіками.

Про це повідомляє сайт 056.

За словами виконавчого директора ДТЕК Дмитра Сахарука, українці мають готуватися до того, що під час робочих днів знову застосовуватимуться графіки відключення світла.

«У нас залишається багато точок, які сильно постраждали в результаті обстрілів і які ще не відремонтовані повністю, наприклад, Одеса, Київщина, Харківщина, Запоріжжя», — пояснив він.

Сахарук зазначив, що крім балансових відключень, є також мережеві обмеження, через які в низці областей можуть відключати електропостачання.

Є кілька факторів, які спрацювали, щоб на вихідних не вимикали електрику і що дало змогу збільшити генерацію та постачання електроенергії:

  • повернення в систему низки теплових атомних блоків;
  • зростання виробництва електроенергії сонячними станціями через сприятливі погодні умови;
  • відремонтовані завдяки енергетикам мережі;
  • зменшення електроспоживання через потепління, зростання світлового дня;

Аби уникнути відключень світла, споживачів просять помірно користуватися електроенергією, особливо в пікові години навантаження — вимкнути всі прилади з розетки в період відключення. Після того, як світло з’явилось — вмикати от їх по черзі. Це допоможе уникнути масштабних аварій на електромережах через чи перевантаження.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW