Українських біженців можуть “попросити“ переїхати з Польщі та Німеччини до інших країн ЄС



Якщо з новим загостренням на фронті з України рине нова хвиля біженців, їх мають рівномірно розселити по всіх країнах Євросоюзу. Поляки та німці вже й так прийняли у себе основний потік мігрантів. Отже тепер українські біженці мають бути розосереджені по всій Європі.

Про це заявила в інтерв'ю виданню Bild am Sonntag глава Міністерства внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фазер.

Будь-яке загострення на фронті, а також будь-яка масована атака на енергоструктуру України, на жаль, можуть спричинити нову хвилю біженців. І Європа має бути готова до цього, аби не повторити помилок, зроблених на початку повномасштабної війни в Україні, вважає німецька чиновниця.

Тоді основний наплив українських біженців припав на східноєвропейські країни. Особливо на Польщу. У цій країні і сьогодні проживають близько півтора мільйона біженців з України. Чимало українців (майже 900 тисяч) зареєструвалось і в Німеччині, а також у Чехії, Словаччині та інших ближніх країнах.

Незважаючи на стійку економіку Польщі та Німеччини, такий раптовий наплив людей позначається на цих країнах. Причому не найкращим чином. Адже всіх цих людей доводиться десь розміщувати, годувати, лікувати і давати освіту їхнім дітям. Крім того, ринок праці цих країн також не в змозі усіх забезпечити роботою.

Отже, Європі слід подумати над тим, як оптимально розселити українських біженців у всіх країнах Євросоюзу, а не лише в найближчих сусідів.

"Особливо повинні відчути полегшення наші східноєвропейські сусіди. Зараз Польща прийняла понад 1,5 млн. українських біженців, Іспанія - 160 тисяч. Так залишатися не може", - заявила Фазер.

Щоби не повторити колишніх помилок, потрібна краща координація між європейськими країнами щодо розміщення біженців. Тоді навантаження на бюджети європейських країн вдасться розподілити, і біженці не будуть тягарем та головним болем для урядів країн, що їх приймають, переконана чиновниця.

Тобто, європейські країни повинні стати сполученими судинами, в яких біженці вільно "перетікатимуть" з однієї країни в іншу. І при цьому рівень проблем та клопоту, пов'язаного з мігрантам, буде в усіх країнах приблизно однаковим.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW