Зеленський вважає, що Україна після перемоги приєднається до НАТО а в ЄС буде уже через два роки, - ВІДЕО



Президент України Володимир Зеленський вважає, що Україна може бути у ЄС уже через два роки.

Як пише "Дзеркало тижня", про це Володимир Зеленський заявив під час саміту, організованого банком JP Morgan.

"Сьогодні є певні песимісти серед світових лідерів, які вважають, що для членства в ЄС Україні треба 10 років. Але вони переважно знають нас і іноді навіть бояться нашого духу, нашої енергії. Тому ми бачимо, що ми можемо бути у ЄС через два роки. І нам потрібні гарантії безпеки", - сказав глава держави.

Також президент зазначає, що найкращою гарантією для України буде вступ в НАТО. Зеленський впевнений, що наша держава приєднається до Альянсу. 

"Ми вважаємо, що будемо в НАТО раніше, ніж усі лідери вирішать, що наш пакет щодо гарантій безпеки є слушним. Тому що вони ухвалюють рішення повільно, це бюрократія... І я вважаю, що після перемоги ми будемо в НАТО", - заявив Зеленський.

Видання нагадує, що нещодавно прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна може стати членом ЄС вже протягом двох років. За його підрахунками, вже у 2023-му повинна стартувати попередня стадія перемовин.  Та схоже, що в Європі не поділяють таких амбітних планів Києва. "Магічне мислення" - так аналітики The Economist називають заяву прем'єр-міністра Шмигаля. Але те, що наша країна так швидко отримає статус кандидата, теж мало хто очікував.

Про те, як експерти оцінюють виконання семи рекомендацій Єврокомісії для вступу нашої держави в ЄС, можна прочитати в статті Маріанни Фахурдінової "Поступ, але не у всіх сферах: як Україна впроваджує єврореформи"



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW