Держатомрегулювання заборонило експлуатацію чотирьох блоків Запорізької АЕС



Заборону на експлуатацію енергоблоків ЗАЕС ввели через неможливість усунути порушення вимог ядерної і радіаційної безпеки на захопленій окупантами атомній станції. 

Про це повідомляє 061 з посиланням на Держатомрегулювання.

Обмеження у роботі ЗАЕС ввели з 10 лютого. Енергоблоки №3,4,5,6 атомної станції заборонили експлуатувати на енергетичних рівнях потужності.

Зазначається, що промисловий майданчик ЗАЕС зазнає періодичних обстрілів, а також пошкоджені повітряни лінії зв’язку з енергосистемою України. Окупанти зайняли виробничі приміщення АЕС і “Енергоатом” не може забезпечити постачання товарно-матеріальних цінностей на атомну станцію, що порушує принципи забезпечення безпеки АЕС. 

“Встановлено порушення вимог законодавства, норм, правил і стандартів з ядерної та радіаційної безпеки, документів дозвільного характеру, зокрема ліцензій на експлуатацію ядерних установок”, - повідомили у Держатомрегулювання. 

У інспекції відмітили тиск з боку російських загарбників на працівників атомної станції, що призводить до неукомплектування персоналом, який безпосередньо управляє ядерними реакторами. Також окупанти зводять невідомий об’єкт на території сховища відпрацьованого ядерного палива. 

Обмеження діятимуть до усунення порушень і проведення інспекції Держатомрегулювання, яку зможуть провести лише після деокупації ЗАЕС. 

Раніше 061 повідомляв, що через падіння рівня води у Дніпрі можуть порушитися технологічні процеси на ЗАЕС.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW