Уночі енергосистема України зазнала сімнадцятої атаки дронами-камікадзе



Сьогодні вночі відбулась 17 атака ворожих дронів в південному та південно-східному регіонах.

Як повідомляє Укренерго, , знову є влучання по теплоелектростанціях та об’єктам магістральних мереж. Проте вдалося оперативно заживити споживачів за резервними схемами та уникнути аварійних знеструмлень.

Ситуація в енергосистемі внаслідок атаки ракет та дронів складна, але контрольована.

В Харкові у зв’язку з пошкодженням енергетичних об’єктів застосовані аварійні відключення. 

Також через мережеві обмеження, які введені після пошкодження ворогом об’єктів магістральних мереж, при зростанні споживання можливі аварійні відключення в Хмельницькій, Житомирській, Київській областях та м.Київ.

На Одещині фахівцям “Укренерго” разом з обленерго вдалося ввести в роботу частину обладнання, продовжуються роботи над поверненням регіону енергоживлення. 

Нагадуємо, енергосистема України зазнала вже 14 ракетних атак ворога та 16 хвиль атак БПЛА по енергооб’єктах. Крім цього, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі і знаходяться під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, а також Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС. Крім цього, на тимчасово окупованих територіях півдня також знаходиться і більшість вітрових та сонячних електростанцій. Зазначимо, що крім АЕС, решта електростанцій – це ключові регулюючі потужності. Саме вони забезпечують покриття споживання у пікові ранкові та вечірні години, де наразі найбільший дефіцит.

Нагадаємо також, що 11 лютого, станом на ранок, на Миколаївщині не вводяться погодинні відключення електроенергії.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW