Як російська пропаганда грає на відключеннях світла в Україні



Через постійні обстріли зі сторони РФ по енергетичній інфраструктурі України, пошкоджень зазнають електростанції та підстанції, а українці страждають від відключень світла. Атаки припадають й на міста, які знаходяться далеко від лінії фронту.

Хоч і російська пропаганда постійно говорить, що ці обстріли не спрямовані проти мирного населення, їх вплив на життя звичайних українців є очевидним.

Як раніше заявляв Міністр оборони України Олексій Резніков, росіяни роблять це, аби “занурити нас у темряву, в холод під час зимового періоду для того, щоб ми здалися, щоб у нас опустилися руки, щоб ми перестали тримати стрій і втратили нашу стійкість. І тоді, за їхнім задумом, ми, можливо, захочемо переговорів".

Росію не цікавить, що у зимовий період життя тисяч і мільйонів мирних українців опиняються під загрозою. Більш того, на пропагандистських сайтах, в ефірах передач, такі дії виправдовуються і заохочуються пропагандистами. Ба більше, вони вимагають більше обстрілів, насміхаються з проблем українців.

Розхитується ця тема і в соцмережах, де звичайні росіяни, які піддались пропаганді, записують відео, в яких хваляться наявністю світла у своїх домівках.

Більш того, серед українського суспільства неодноразово спалахували конфліктні ситуації на фоні несправедливого розподілення електроенергії. Коли у сусіда є світло, а у тебе немає, українці обурюються несправедливості. Також люди часто забувають, на кому лежить відповідальність за відключення світла, тож починають погрожувати місцевим обленерго мітингами та страйками, аби ті дали світло. 

Все це грає російській пропаганді на руку і внутрішнє напруження в Україні постійно підігрівається та підтримується. Не виключення, що російська інтернет-агентура сама ж і виступає підбурювачами українців, аби ті виходили на мітинги та протестували проти діючої влади, створюючи додаткові проблеми. 

Тож, українцям, які знаходяться далеко від лінії фронту, не слід забувати про те, що війна триває, а також продовжуються обстріли енергетичної інфраструктури України.

Енергетики постійно працюють над відновленням пошкоджених об’єктів, уражених атаками ворога. Проте з кожною новою атакою це дається все складніше і триває довше. 

Тож, маємо об’єднуватись, підтримувати одне одного і вірити в перемогу, а не грати на руку російській пропагандистській машині, яка тільки й чекає, коли зможе розколоти єдність українців. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW