В ОК "Південь" пояснили кому вигідно знімати провокуючі відео про мобілізацію в Україні



У Оперативному командуванні "Південь" пояснили кому і навіщо потрібно знімати провокуючі відео про мобілізацію в Україні.

Як повідомили у командуванні Сил оборони півдня, такі відео грають лише на руку росії.

Якщо військовозобов'язаний відмовляється виконувати правила військового обліку, до нього може застосуватися відповідальність згідно із законодавством. Якщо це повістка, наприклад, для звірки військово-облікових даних, то застосовується адміністративна відповідальність.

Якщо ж військовозобов'язаний пройшов звірку військово-облікових даних, медичну комісію для призову і уникнув від відправки у військову частину, то у такому разі настає кримінальна відповідальність. 

За жодних обставин на жодному етапі до військовозобов'язаних не застосовується фізична сила, як це демонструється на деяких роликах, які ширяться в соціальних мережах. Уважні користувачі соцмереж звернули увагу на схожі риси таких відео: конфліктуючі сторони скривають свої обличчя, у нібито військовослужбовців відсутні або некоректні ідентифікуючі знаки. Водночас оператор коментує події, використовуючи штампи ворожої пропаганди.

Такої самої думки і начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Роман Горбач.

За його словами, не варто тиражувати відео, де нібито представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки у незаконний спосіб вручають повістки. Цілком ймовірно, що російська пропаганда в нинішній ситуації дуже сприяє тому, щоб ці ролики ширилися у великих масштабах.

- Нагадаю, мобілізація триває. Вона була і вчора, і позавчора. Вона розпочалася ще 24 лютого минулого року. Ніяких хвиль мобілізації немає. На першому етапі у територіальні центри були великі черги, комплектувалося багато нових частин. Зараз обсяги мобілізації в рази зменшилися. Нині потрібні фахівці на нові зразки озброєння, які нам надають партнери. А також для доукомплектування окремих частин, заміни тих, хто на передовій від початку війни. Їм потрібен певний час на відпочинок. Не буде перебільшенням сказати, що нині вирішальний період для нашої держави, - сказав Роман Горбач.

Кожен громадянин повинен усвідомити всю відповідальність, яка на нього покладена законодавством і з розумінням поставитись до мобілізаційних заходів, які відбуваються у державі.

Нагадаємо, у війсьматах пояснили, хто вважається придатним та як працює "білий квиток".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW