росія не готова до широкомасштабного наступу, тим паче в такі «нереалістичні терміни» – ISW



росія з початку поточного року сигналізує про те, що скоро розпочне новий широкомасштабний наступ, але, схоже, не готова до проведення такої операції.

Так вважає Інститут вивчення війни (ISW), повідомляє "Дзеркало тижня". 

«російське військове командування, можливо, поспішає розпочати широкомасштабну наступальну операцію з захоплення Донецької області в нереалістичні терміни та ймовірно без достатньої бойової потужності», – йдеться у звіті ISW.

Аналітики взяли до уваги зведення Міноборони Великої Британії в якому йдеться про те, що «росія, ймовірно, намагалася розпочати велику наступальну операцію, щоб досягти адміністративних кордонів Донецької області з початку січня 2023 року, але змогла отримати лише кілька сотень метрів території на тиждень». Такі повільні темпи росіян у Британії пояснюють нестачею боєприпасів та браком маневрених підрозділів, необхідних для успішного та швидкого наступу.

«Міністерство оборони Великої Британії зазначило, що росія навряд чи наростить бойову міць, необхідну для суттєвого впливу на результат війни у той, час як російське військове командування продовжує вимагати нереалістичного та масштабного просування», – зазначають в ISW, погоджуючись з цим.

Також в ISW зазначили, що міністр оборони росії сєргєй шойгу провів пресконференцію щодо стану війни, під час якої заявив, що російські війська успішно розвивають операції поблизу Бахмута та Вугледара, а також заявив, що російські війська нещодавно взяли під контроль Соледар, Кліщіївку, Підгороднє, Краснополівку, Благодатне та Миколаївку в районі Бахмута та Лобкове в Запорізькій області.

«Ймовірно, шойгу провів цю пресконференцію, щоб створити маску формальності та легітимності для російського Міноборони, оскільки воно продовжує зусилля з реформування російської армії, підготовки до нового наступу та створення умов для тривалих операцій в Україні», – зазначили в ISW.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW