52% Донеччини - під контролем України. Павло Кириленко про ситуацію в Бахмуті та області



У своєму інтерв'ю для Радіо Свобода голова Донецької ОВА Павло Кириленко розказав про ситуацію в області.

Говорячи про плани росії на повну окупацію Донеччини, Павло Кириленко закликав керуватися фактами, а не вигадками. Станом на липень-вересень більша територія Донеччини була окупована. Зараз Лиманська та Святогірська громади вже звільнені. Сьогодні можна говорити про те, що 52% Донеччини - під контролем України. 

"Ми маємо керуватися фактами і розуміти реалії сьогодення. Ворог намагався вийти на кордон Луганської області і до липня захопити всю Донецьку область. Бухмут ставили термін захопити - вересень 2022 року. Це я навів факти. Ворога ніколи не варто недооцінювати. Маємо зосередити наші зусилля на оборонних укріпленнях, на проведенні чіткої , злагодженої дії з військовим командуванням, щоб захистити нашу область", - прокоментував Кириленко.

Окрім того, близько пів мільйона цивільного населення проживає на території Донецької області підконтрольній Українській владі. 

Говорячи про ситуацію з бойовими діями, Кириленко говорить, що накопичення окупаційних військ йде на декількох напрямках. Це Бахмутський, Авдіївський, Новопавлівський та Вугледарський напрямки.

Головному штабу командування ЗСУ і головнокомандувачу достеменно відомі плани ворога і як вони будуть розвиватися.

На питання ведучої, чи можливий сценарій захоплення Бахмута, голова Донецької ОВА відповів, що жодних сценаріїв не виключає. Але всі військові перебувають на рубежах захисту, вживаються всі заходи, щоб цього не відбулось. При цьому, з урахуванням того, що захист рідної землі - найвищий пріоритет, але життя і здоров'я захисників - це ще важливіші пріоритети. Використовувати військових як гарматне м'ясо в Україні не будуть.

Захоплення під вогневий вплив ворога певних трас на Бахмут, звичайно, можуть вплинути на логістику: це стосується евакуації людей, підвезення зброї та снарядів. Але існують і інші маршрути, про які не говорять. 

"По асфальтному покриттю і по відремонтованим дорогам - це, найбільш добрі шляхи доїзду до Бахмуту і контролю за ситуацією у подальшому виходу на Бахмут-Слов'янськ. Але це так само зрозуміло і відомо. І казати, що вона під повним вогневим контролем ворога, я б так не сказав", - прокоментував Кириленко

Читайте: 

  • У Слов’янську курсуватимуть нові поїзди
  • "Білі Янголи" евакуювали вагітну мешканку з Бахмута до Слов'янська

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW