У місті знову заговорили про евакуацію. Записки війни у Слов’янську



6.02.23

Останніми днями у Слов’янську знову заговорили про евакуацію та наближення бойових дій. Ці побоювання вже були у повітрі, проте страх не давав змоги про це заговорити вголос. 

Мовчання порушив голова Слов’янська Вадим Лях, інтерв’ю якого розійшлося телеграм каналами зі страшними повідомленнями “Лях закликав слов’янців евакуюватись”. Що ж сталось? Невже знову? 

Ми слідкуємо за тим, як рухається фронт і розуміємо, що небезпека для Слов’янська не минула, як сьогодні, вчора, так і восени, коли люди почали масово повертатись до міста. Розслабились, подумали, що все закінчилось. Але хто ж може дати цю гарантію, що буде спокійно? Ніхто. 

Те, що мер постійно говорив і говорить про евакуацію не бентежить. Ми всі знаємо в яких умовах зараз живе наша область, сусідні міста і що кожен день для когось із нас може стати останнім. Як для мешканців сусіднього Краматорська, де у своїх квартирах загинули люди після чергового терористичного обстрілу. На жаль, люди звикають до війни, до обстрілів, до тривог, руйнувань.

Можливо хтось уже і пошкодував, що повернувся у місто так зарано. А хтось скаже, що вдруге тікати не буду. Хтось і не планує повертатись, а хтось зовсім не виїжджав з міста всі 11 місяців повномасштабної війни. У кожного свій шлях, свої рішення і мотиви їх приймати. 

Але ми маємо пам’ятати одне. Ніхто крім нас не несе відповідальність за наше життя та здоров’я. Це війна і прилетіти може у будь-який момент куди завгодно, хоч ми зараз і у відносному тилу. 

Можливо ми вже забули, що росіяни ставлять собі за мету повне захоплення нашої області? Тож перебування у її межах сьогодні автоматично небезпечне і непередбачуване.

Загроза нікуди не зникла і це потрібно розуміти. Вірити у найкраще, але готуватись до гіршого.  



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW