Єдина у Чернігові: школа класика української літератури не набиратиме першоклашок



Чернігівська школа № 4 не набиратиме першокласників на 2023/24 навчальні роки. Таке рішення 6 лютого 2023 року прийняв виконком Чернігівської міської ради.

-Проектом рішення пропонується відновити набір до перших класів у школах № 16 та № 17, - зазначив начальник управління освіти міської ради Василь Білогура. – У той же час, зважаючи на той факт, що заклади освіти в умовах воєнного стану можуть працювати у звичайному форматі виключно за умови облаштування захисної споруди цивільного захисту (сховище, найпростіше укриття), або використання споруди, яка знаходиться поруч, чернігівська загальноосвітня школа № 4 в 2022/23 році має можливість організувати освітній процес лише у дистанційній формі. На сьогодні це єдиний навчальний заклад загальної середньої освіти, в якому учні навчаються виключно у дистанційному форматі. Технічно, у тих приміщеннях, які знаходяться у цьому начальному закладі, немає можливості облаштувати укриття.

Як зазначив Василь Білогура, майбутніх першокласників, які живуть у районі обслуговування четвертої школи та у вересні цього року збиралися у перший клас, перерозподілять до інших навчальних закладів:

-Пропонується перерозподілити територію обслуговування школи № 4 за школами № 2, № 3, № 20 та № 24, - сказав Василь Білогура.

Це не означає, що майбутні першокласники не можуть вступати в інші школи, але при вступі у школи № 2 (що знаходиться на відстані 2,5 км від четвертої школи), 3 (1,5 кілометри від четвертої школи), 20 (1 кілометр від четвертої школи), 24 (2,1 кілометри від четвертої школи) першокласники, що живуть біля четвертої школи, матимуть пріоритетне право на зарахування. Наразі четверта школа – єдина у Чернігові, в якій не відновилося очне навчання та яка не зможе набирати першокласників на наступний навчальний рік. За словами Василя Білогури, у закладі навчається понад 260 учнів.

Нагадаємо, у 40-х роках XX-го століття директором школи № 4 був поет-шістдесятник Іван Коваленко. Наразі на його честь пропонується перейменувати вулицю Толстого, на якій й знаходиться четверта школа.

На жаль, з повним текстом проекту рішення щодо четвертої школи нам не вдалося ознайомитися, адже сайт міської ради не працює з 25 січня. У пресслужбі міської ради нам також не змогли вчасно надати проекти рішень.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW