Митники в Києві зупинили контрабанду військових гарматних установок з України під виглядом будівельних матеріалів



Приватний підприємець із Запоріжжя експортував партію з 50 військових квадратів під назвою "Квадрант К-1", які були задекларовані для митного оформлення як механічні квадрати для невійськового використання. Вони були відправлені на експорт до Латвії.

Згідно з документацією експортера, ці прилади могли використовуватися для вимірювання та встановлення кутів будівельних елементів.

У недержавному експертному висновку, наданому митниці, також зазначалося, що квадранти не відповідають вимогам законодавства щодо технічних характеристик та опису товарів, які підлягають державному експортному контролю. Іншими словами, квадратори не підпадають під визначення товарів військового призначення і не потребують спеціальної ліцензії на експорт.

Незважаючи на наявність цих документів, митники все ж вирішили відібрати зразки товару, і ці зразки були відправлені в державну лабораторію для аналізу. Згідно з висновком експертів, досліджувані прилади були визначені як військові гарматні квадрати, які є артилерійськими кутовимірювальними приладами, що мають ознаки товарів військового призначення, виходячи з їх цільового призначення.

Згідно з чинним законодавством України, перш ніж здійснювати міжнародні передачі товарів військового призначення та подвійного використання, необхідно отримати дозвіл Державної служби експортного контролю України. Ці документи були відсутні у фізичної особи-підприємця.

Відповідно до статті 483 Митного кодексу України, Київська митниця склала протокол про порушення митних правил. Квадрати вилучено, матеріали справи буде передано до суду.

———

Слідкуйте за нами у соцмережах:

8HPwL_Gm-pJc-JG1OvhVWERlTG9g1cHDm7GzSrWLMjM1svNaPDZ5evcEB3MVJPWA39n6C0Al1uNM-Kwx70r-INuL16YMcvku-gX5g2fwJrx20ttIvohOOufv_A1mEVbM0wC5AywQS8Z53dIslVni_w

Ob-KCgjSbveiowgBkKiqJ5nhxzUSPnRRkvwHkBwk8WCjk3d84XKLs1joj3OHDpsEH_ipYI8qrrJJPwiuEdrEpXJ7_AB0Qf-RUhrPVPxWNDeGCiCGvRKK1OtuAIaJ5moB9ADBc2jhOYhZ29mBCy7rxQ

yfT-ZEatU_y1XUgaWO8VseazsPrSULOu1F0kqNfWj0HuvnoLzIlLjoWnUQgbm8dRR4CyRXpTmUrT8UtcQA816LyzkMPQdqdlB2nuM2amAyamXa-_rb3rvsQv2IKxsm8Mk1a7sbBxRad3GNAs6vQqkg

dSOzsXeFx654BqWUmEegoDotPsxAWIeJUZpJvVV6HWrUKySZKX3aRDwqtPuBmV6vsBKRTQds8-BU7CTbb9RSTt48eRuOYdNAvAq6bNCzzaJHzmoySfprt6YiZj2klXAkCSOF-QlpQFXfkFxr9EkOvA



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW