В Ірландії розшукують родичів Євгена Міщенка, біженця з Маріуполя, який помер за тисячі кілометрів від Батьківщини, - ФОТО



Українського біженця Євгена Міщенка поховали за 4000 км від дому, з якого він утік у Маріуполі, коли російські ракети обрушилися на обложене місто майже рік тому.

Про це пише відання The Irish Times

65-річний Міщенко покинув Маріуполь незабаром після вторгнення Володимира Путіна на його батьківщину. Він прибув до Ірландії, де, провівши деякий час у Дубліні, був відправлений у Скіберін, де він залишився в квартирі на Мейн-стріт і вів спокійне життя близько трьох місяців, називав західне місто Корк своїм новим домом.

Саме у своїй квартирі на Мейн-стріт цей літній  чоловік, який, імовірно, був науковцем, помер 2 січня, його тіло знайшли інші мешканці, які сповістили власника, а той, у свою чергу, попередив поліцію, яка почала пошук родичів в Україні.

Паспортна фотографія Євгена Міщенка

Вторинний розтин підтвердив, що смерть Міщенка не була підозрілою, але коли поліція зв’язалася з українською владою, щоб спробувати розшукати його найближчих родичів, запити були зроблені в Донецькій області для того, щоб отримати інформацію про те, що його сім’ю неможливо знайти, оскільки місто зараз окуповане росіянами.

Тож коронеру Західного Корка Френку О’Коннеллу випало прийняти сумне рішення поховати Міщенка на місці в Скіберіні та сподіватися, що колись, коли в Україні нарешті замовкне зброя, родичі Міщенка, які вижили, дізнаються про його долю і, можливо, приїдуть і вимагати його останки.

В Ірландії розшукують родичів Євгена Міщенка, біженця з Маріуполя, який помер за тисячі кілометрів від Батьківщини, - ФОТО, фото-1

«Ми знаємо, що Євген був із Маріуполя, і ми маємо номер будинку на вулиці Лавицького, але Маріуполь було зруйновано під час нападу росіян, місто було зруйноване після запеклих боїв і залишається під російською окупацією, і ми не змогли відстежити його родичі", - каже коронер.

«Це все, що ми можемо зробити на даний момент, але ми сподіваємося, що, поховавши Євгена в Скіберіні, якщо родина колись прийде його шукати, його можна буде ексгумувати та повернути до Маріуполя та поховати там разом із його родиною, щоб вони мали могила, яку вони можуть відвідати й оплакувати його».

Поховання в Скібберені в четвер виявилося болючою подією. До місцевого католицького парафіяльного священика отця Джона Хайнхолда приєдналися гробівці Чарльз і Бренда О'Салліван і Мартін Коллінз, а також двоє місцевих могильників, коли Міщенко поховали на цвинтарі Святого Патріка в Коронеї,  просто за містом.

В Ірландії розшукують родичів Євгена Міщенка, біженця з Маріуполя, який помер за тисячі кілометрів від Батьківщини, - ФОТО, фото-2

Вони повільно повезли його труну крізь зарості сірих надгробків із західнокорковськими іменами, як-от О’Дрісколл і О’Донован, О’Махоні й О’Салліван, до тихого куточка цвинтаря, звідки відкривається вид на гирло Ілена.

«Це дуже сумно», — сказав отець Хайнхольд, похитавши головою, перш ніж вказати, що Міщенка поховали біля всипаної іграшками свіжої насипаної могили малюка Джошуа Одонкера, який помер трохи більше тижня тому, коли вдавився виноградною гроною в своєму будинку. будинок в Ард Каррейг в Скіберіні.

«Ми згадаємо їх обох, коли будемо проходити тут. Мабуть, Євген ніколи не думав, коли тікав з України, що потрапить у західний Корк і опиниться тут похованим. Ми не знали, якої він конфесії, але ми відправили його, як могли, з деякими молитвами за нього".

«Важливо те, що ми були на його похованні, і це було гідно і шанобливо, і ми згадали його родину також у цей час. Можливо, там є хтось, хто думає про нього і цікавиться, де він, але, будь ласка, одного дня вони знайдуть його і закриють свою втрату».

ВАЖЛИВО! Якщо ви знаєте щось про Євгена Міщенка, напишіть на нашу пошту  [email protected]

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW