У Житомирі поліцейські викрили групу наркодилерів під керуванням арештанта



43-річний житомирянин став організатором злочинної діяльності, уже перебуваючи у слідчому ізоляторі як обвинувачений. Наразі слідчі поліції завершили розслідування його нових діянь, до яких він залучив двох спільників.

Чоловік налагодив та керував схемою за допомогою мобільного зв’язку, розподіливши ролі між спільниками та використовуючи конспіративні слова і завуальовані фрази.

Так, 34-річна жителька смт Черняхова виконувала роль кур’єра і за вказівкою керівника їздила до м. Вінниці, де відшукувала у вказаних їй місцях закладки з наркотиками. Привозила їх до Житомира та передавала спільнику, 41-річному житомирянину, який фасував та продавав їх наркозалежним в обласному центрі.

Організатор групи спрямовував та контролював усі дії. Він знаходив дилерів для отримання нових партій товару, як правило, метадону, підбирав покупців та призначав їм зустрічі. Також розпоряджався коштами, які надходили на банківський рахунок, відкритий на ім’я його сина: розподіляв витрати та визначав суми винагороди спільникам.

Слідством встановлено, що така злочинна схема діяла принаймні з липня по вересень 2022 року.

1 лютого після завершення всіх необхідних процесуальних дій слідчі ознайомили учасників групи з обвинувальним актом та нині його скеровано до суду. Розслідування проводилось під керівництвом Житомирської обласної прокуратури, а викриття відбулось за участі оперативників Управління боротьби з наркозлочинністю ДБН НПУ та співробітників УСБУ в області.

Організаторові загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна (ч. 1 та ч. 2 ст. 306 та ч. 3 ст. 307) КК України, спільникам – ув’язнення на строк від 9 до 12 років (ч. 3 ст. 307) КК України. Також судом може бути прийнято рішення про конфіскацію їх майна.

Відділ комунікації поліції Житомирської області



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW