Російські війська обстріляли Покровськ «Ураганами» та забороненими касетними боєприпасами – прокурори фіксують злочини держави-агресора



За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).Про це повідомляє відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

За даними слідства, 3 лютого 2023 року збройні сили РФ обстріляли з реактивних систем залпового вогню «Ураган» та забороненої міжнародними конвенціями артилерійської зброї, а саме - касетними осколково-фугасними снарядами м. Покровськ.Під вогонь окупантів потрапили територія парку та житловий масив. У результаті близько 40 вибухів пошкоджено понад 30 приватних будинків та господарських споруд. Також зазнали руйнувань лінії електропередач, цивільний автотранспорт та інші об’єкти.На даний час на місцях влучань працює слідчо-оперативна група.Прокурори продовжують вживати всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил РФ.Досудове розслідування триває.Нагадаємо, якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua.

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW