Тарифи на компослуги у Миколаєві: скільки містяни заплатять за грудень



Тарифи на комунальні послуги у Миколаєві. 

За грудень 2022 року миколаївці заплатять за електроенергію, водопостачання, опалення та газопостачання по тому ж самому тарифу, що й за попередній місяць. Редакція сайту 0512.ua вирішила нагадати жителям області скільки коштує вода, світло, газ та тепло у Миколаєві.

Електроенергія

Згідно постанові Кабінету Міністрів України № 859 від 11.08.2021 побутові споживачі з 01.10.2021 сплачують за спожиту електроенергію за наступники тарифами:

  • домогосподарства, що споживають на місяць до 250 кВт/год (включно), платять за тарифом 1,44 грн. (з ПДВ) за 1 кВт/год;
  • домогосподарства, що споживають понад 250 кВт/год — за тарифом 1,68 грн. (з ПДВ) за 1 кВт/год.

Газопостачання 

1 м3 газу обійдеться миколаївцям в 7,9569 гривень.

Варто нагадати, що також окремо необхідно сплатити за доставку газу. Вартість доставки газу, затверджена НКРЕКУ на 2022 рік, залишається без змін - 2,388 гривень за 1 м3.

Тарифи на компослуги у Миколаєві: скільки містяни заплатять за грудень , фото-1

 Водопостачання

Також не змінилася ціна на водопостачання. За листопад миколаївцям доведеться заплатити за водопостачання по 17,532 гривень за 1 м3 води та по 16,512 гривень за 1м3 за водовідведення. Так один кубометр води обійдеться містянам в 34,044 гривень.

Опалення 

Тепло у домівки миколаївців надають два постачальника - "Миколаївоблтеплоенерго" та "Миколаївська Теплоелектроцентраль". Хоча тариф на тепло залишається минулорічним, проте платити доведеться за різною ціною. 

Так споживачі тепла від "Миколаївоблтеплоенерго" повинні заплатити за ціною - 1999,08 грн/Гкал, а від "Миколаївської ТЕЦ" - 1873,39 грн/Гкал. 

Тарифи на компослуги у Миколаєві: скільки містяни заплатять за грудень , фото-2

Нагадаємо, що тарифи на водопостачання та водовідведення для споживачів Миколаєва на початку 2023 року залишаються незмінними. Але за словами директора МКП “Миколаївводоканал” Бориса Дуденко, для підприємства це дуже серйозна ситуація, оскільки тариф не покриває витрат взагалі.

Тарифи на компослуги у Миколаєві: скільки містяни заплатять за грудень , фото-3

Здійснено за підтримки Асоціації "Незалежні регіональні видавці України" в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW