СНАУ - учасник українсько-вірменського проєкту зі створення магістерських програм з аквакультури та рибальства



СНАУ - учасник українсько-вірменського проєкту зі створення магістерських програм з аквакультури та рибальства, фото-1

Міжнародний науково-освітній центр Національної академії наук Республіки Вірменії 25 січня 2023 року провів стартову зустріч з представниками європейських партнерів, серед яких і делегати українських закладів вищої освіти, на тему «Розвиток освіти в галузі аквакультури та рибальства у Вірменії та Україні: ВІД ОСВІТИ ДО ЕКОЛОГІЇ» у рамках проєкту ERASMUS+ CBHE.

Загальною метою цього проекту є зменшення негативного впливу аквакультури та рибальства на навколишнє середовище у Вірменії та Україні шляхом розробки та розвитку магістерських програм з аквакультури та рибальства, які порівнюються з високоякісними аналогічними програмами в Європі, реагування на національні та регіональні потреби та зміцнення співпраці між університетом, підприємством та науковими дослідженнями (концепція «від освіти до екології»).

Основними результатами проекту є:

● створення та оновлення 3 магістерських програм у Вірменії та Україні;

● створення навчальних матеріалів;

● модернізація інфраструктури;

● підготовка педагогічного та непедагогічного персоналу;

● створення зв’язків між ВНЗ та ринком праці, яка сприятиме навчанню та перепідготовці необхідних спеціалістів у Вірменії та Україні.

На зустрічі присутніми онлайн були представники українських закладів вищої освіти: Сумського національного аграрного університету та Національного університету водного господарства та природокористування.

Делегатами від Сумського національного аграрного університету стали Вікторія ВЕЧОРКА, Лариса КАЛАЧЕВСЬКА, Олександр КИСЕЛЬОВ та Олександр МИХАЛКО.

Для Сумського НАУ Національна академія наук Республіки Вірменії стала новим міжнародним партнером у рамках проекту ERASMUS+. Зустріч 25 січня стала першим офіційним засіданням.

Сподіваємося на подальшу ефективну співпрацю між українськими і вірменськими закладами освіти.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW