На сайті «Дія» запустили калькулятор для розрахунку вартості митних платежів: на скільки скоротяться платежі для автовласників



Українські посадовці запевняють, що в майбутньому впровадять розмитнення автівок через додаток «Дія», що значно полегшить цей процес. Варто згадати, що ще на початку літа 2022 року про це зазначав прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Тоді сподівались, що вже до першого липня (щоправда, рік він тоді не уточнював) послуга буде запущена.

Перші розмови про використання саме додатку «Дія» для розмитнення почались у травні, а пізніше уже у вересні Кабмін схвалив експериментальний проєкт. Попри те, що змін у ситуації не багато, але вони все ж є.

В Мінцифрі запевняють, що зараз триває робота над законодавчою базою, щоб забезпечити розмитнення автівок у незвичному цифровому форматі. Таким чином це зробить механізм розмитнення і простішим, і унеможливить корупційні схеми.

За проєктом, ціна мита визначатиметься трьома параметрами автівки: тип, об’єм двигуна (потужність у випадку електромобілів), рік випуску авто. Для того, щоб вирахувати вартість розмитнення, буде досить лише ввести в калькулятор ці параметри.

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров пише:

Наприклад, ви маєте Mitsubishi Outlander 2022 року. На бензині та з об‘ємом двигуна у 2 літри. За новими правилами заплатите 5 280 грн, замість 19320 грн.

В Мінцифрі зазначають, що така схема розмитнення допоможе прибрати людський фактор, а також побороти корупційні схеми. Найголовнішим є те, що такий механізм спростить звичну схему розмитнення та значно побереже гаманці українців.

Такий калькулятор хоч і в тестовому режимі, але вже працює на сайті «Дія». Тож за бажанням ви можете використати його та навіть залишити відгук про нововведення.

Послуга реалізується Міністерством цифрової трансформації та Державною митною службою за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW