Нагадуємо водіям та пішоходам про правила безпеки на дорогах у зимову пору!



Друзі! Нині в області сніжить. Тож нагадуємо водіям та пішоходам про правила безпеки на дорогах у зимову пору!

Водіям варто завжди перевіряти технічний стан авто, звертаючи особливу увагу на стан зовнішніх світлових приладів, склоочисників, обігрівачів салону. На автомобілях мають бути встановлені шини із зимовим малюнком протектору;

Під час руху неухильно дотримуйтеся вимог Правил дорожнього руху, користуйтеся пасками безпеки, дотримуйтеся безпечної дистанції, обирайте безпечну швидкість, не забудьте увімкнути ближнє світло фар чи протитуманні ліхтарі.

Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, не будьте байдужими: викличте на допомогу аварійні служби або повідомте до поліції за номером «102». За можливості, запропонуйте свою допомогу до прибуття спеціальних служб.

Пішоходам варто переходити дорогу виключно у встановлених місцях, перед цим переконавшись, що водії транспортних засобів помітили та зрозуміли ваші наміри. Для позначення себе на дорозі одягайте світлий одяг чи спеціальні жилети, обов’язково використовуйте світловідбивні елементи (флікери) у вигляді нашивок, наліпок, браслетів, брелоків тощо.

Пам’ятайте, що безпека залежить від дотримання правил і заходів кожним з учасників дорожнього руху.

Джерело: Поліція Житомирської області



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW