Дерусифікація Чернігова: депутати займуться перейменуванням



Під час 27-ої (позачергової) сесії Чернігівської міської ради VIIIскликання депутатка Ірина Соломаха підняла питання перейменування чернігівських вулиць.

Нагадаємо, у 2022-му році, в рамках процесу дерусифікації,Чернігові перейменовані 15 вулиць та 5 провулків. Й хоча громадськість вносила низку пропозиції (зокрема, провулок Смирнова та вулицю Матросова пропонували перейменувати на честь загиблих під час облоги Чернігова захисників України Андрія Козаченка та Дмитра Розенка), депутати більше не поверталися до цього процесу, через що городяни досі продовжують ходити вулицями Мозирською, Ломоносова чи тим же провулком Смирнова.

-Коли ми будемо перейменовувати вулиці? В нас величезний пакет напрацьований комісією(мається на увазі робоча група з перейменувань при Управлінні культури і туризму Чернігівської міськради, - прим.), а ми чогось чекаємо, - каже депутатка Соломаха.

Зазначимо, що минулого тижня один з членів робочої групи з перейменувань, письменник Василь Чепурний на свій сторінці у «Фейсбуці» заявив: «робоча група завершила більш ніж піврічний, дуже ретельний процес вироблення пропозицій щодо перейменувань». Але представники влади мають іншу інформацію:

-У понеділок в нас була зустріч з представниками робочої групи. Вони, на жаль, ще не пропрацювали відсотків 10 довідок. Пообіцяли до 1 лютого їх допрацювати, й ми їх будемо розглядати: спочатку на комісії, а потім – спільно з депутатами міської ради. Думаю, що у лютому (в крайньому випадку – у березні) частину цього пакету, яка не викликатиме запитань у депутатів, ми винесемо на розгляд міської ради, - зазначив секретар Чернігівської міськради Олександр Ломако.

Зазначимо, що у 2023-му році управління ЖКГ міської ради має провести заміну табличок з назвами вже перейменованих вулиць.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW