На Звягельщині підуть під суд підрядник та інженер з технагляду за заволодіння 600 тис. грн коштів з бюджету



У Звягельському районі судитимуть підрядника та інженера з технагляду, які у 2018–2019 роках на реконструкції каналізаційного колектора в смт Ємільчине заволоділи майже 600 тис. грн коштів з бюджету. До суду заявлено позов про стягнення з обвинувачених заподіяної шкоди у повному обсязі. Про таке йдеться на офіційній сторінці Житомирської обласної прокуратури.

« – Прокурори Звягельської окружної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно директора приватного товариства та підприємця за фактом незаконного заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах та видачі завідомо неправдивих документів (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Так, з грудня 2018 року по липень 2019 року одне з підприємств займалося реконструкцією каналізаційного колектора у смт Ємільчине. Його директор вніс у офіційні документи неправдиву інформацію щодо обсягів виконаних робіт, навіть дописав те, що зроблено не було. А от інженер з технічного нагляду підписав ці документи та поставив печатку. Діяли поплічники за попередньою змовою.

Експертиза встановила, що в результаті махінацій на рахунок підрядника перерахували зайвих майже 600 тис. грн.

Прокурор звернувся до суду з клопотанням про накладення арешту на майно спільників, а це три будівлі, два автомобілі та дві земельні ділянки площею 2 га. Мета – забезпечення відшкодування заподіяних збитків у кримінальному провадженні.

« – Злочин викрито Звягельською окружною прокуратурою спільно з Управлінням СБУ в області та відділом поліції №1 Новоград-Волинського райвідділу поліції, яке проводило досудове розслідування», – інформує прокуратура.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW