В Україні одразу кілька високопосадовців залишають свої посади



Сьогодні стало відомо про звільнення трьох високопосадовців. Так свої посади задишають заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенк, заступник Генерального прокурора Олексій Симоненко та заступник міністра оборони В'ячеслав Шаповалов.

Так, Президент України Володимир Зеленський підписав Указ №28/2023 підписано 23 січня 2023 про звільнення Кирила Тимошенка з посади Заступника Керівника Офісу Президента України згідно з поданою ним заявою.

Олексія Симоненка звільнено після розслідування УП щодо відпочинку чиновника в Іспанїі, повідомила пресслужба ОГП.

"Генеральний прокурор Андрій Костін підписав наказ про звільнення за власним бажанням з адміністративної посади заступника Генерального прокурора Олексія Симоненка", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що Симоненко їздив у відпустку в Іспанію на "Мерседесі" львівського підприємця і депутата Григорія Козловського, а супроводжував Симоненка - охоронець Козловського.

Рада національної безпеки та оборони вирішила, що на час воєнного стану держслужбовці можуть виїжджати за межі України виключно у службові відрядження.

На тлі скандалу через закупівлю за завищеними цінами продуктів харчування українських військових заступник міністра оборони В'ячеслав Шаповалов подав у відставку.

Про це повідомляють у Міноборони.

"В'ячеслав Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, попросив звільнити його, щоб не створювати загрози для стабільного забезпечення Збройних Сил України внаслідок кампанії звинувачень, пов'язаних із закупівлею послуг харчування. Міністр оборони підтримав прохання Шаповалова про його звільнення з посади заступника",- зазначають у відомстві.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW