На шляху до Звягеля встановили в'їзний дорожній знак із новою назвою міста



На в’їзді до Звягеля прибрали дорожній знак зі старою назвою міста – Новоград-Волинський. Натомість встановили новий – Звягель. Про таке інформує Служба автомобільних доріг Житомирської області.

« – На автомобільній дорозі М-06 Київ – Чоп влаштовуємо дорожній вказівник населеного пункту, що повернув свою історичну назву... Наразі підрядні організації, що виконують експлуатаційне утримання автомобільних доріг державного значення, встановлюють дорожні знаки з новою назвою міста. Допомагаємо відновлювати історичну справедливість», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 16 листопада 2022 року ВР прийняла Постанову про перейменування м. Новоград-Волинський на Звягель. Такою постановою місту повернули історичну назву, адже Новоградом-Волинським його назвала імператриця Катерина ІІ, коли місто було у складі Російської імперії. В історичних джерелах ще у 1256 році місто мало назву Возвягель. Урбаністичним центром Звягель став в XVI ст. за часів князів Острозьких.

Про перейменування Новограда-Волинського на Звягель місцеві активісти, представники громади й депутати заговорили ще у 2018 році.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW