Яке покарання передбачено чоловікам, які не повернулися в Україну після оголошення загальної мобілізації



Багато військовозобов'язаних українців зараз закордоном. Деякі з них повернулися в країну, щоб стати на захист батьківщини.

При цьому, багато чоловіків залишаються закордоном. І нехай навіть не назавжди, а точно до закінчення бойових дій.

Повернути насильно

За словами юриста Ростислава Кравця, ВРУ епізодично намагається зробити проєкт, який міг би змусити чоловіків повернутися в Україну. Тільки от ці спроби не закінчуються успішно. Будь-який такий закон суперечитиме Конституції України. Тому наразі немає законодавчого акта, який дозволив би карати за подібне.

Було кілька законопроєктів, які мали на меті запровадити відповідальність за неповернення чоловіків в Україну. Але ухвалення такого закону не відповідатиме нормам Конституції України, - зауважив юрист.

Такий закон став би нонсенсом не тільки юридично, а й логічно. Заробітчани все ще дають валютні надходження в Україну, і це чимала сума.

Наразі немає жодної адміністративної та кримінальної відповідальності за те, що чоловік не повернувся в Україну.

Чоловіки, які виїхали нелегально

Не варто забувати і про іншу категорію чоловіків. Які виїхали з України тими, чи іншими способами після 24 лютого. Їм також нічого не загрожує. Навіть якщо йому вручили повістку, а він поїхав закордон, то після повернення отримає лише адміністративне покарання.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW