Закарпатські прикордонники затримали двох "ухилянтів"



Сьогодні вночі прикордонники Чопського загону викрили на спробі незаконного перетину кордону двох чоловіків призовного віку. Обидва сподівалися перехитрити правоохоронців, пред’явивши підроблені документи.

Закарпатські прикордонники затримали двох "ухилянтів", фото-1

У пункті пропуску «Малий Березний» тридцятирічний житель Закарпаття надав на контроль разом із паспортом три свідоцтва про народження дітей. У ході їх перевірки прикордонний наряд виявив, що усі три свідоцтва підроблені. Більше того, вони усі були «видані» під одним номером.

Чоловік не орієнтувався щодо дати народження ані дітей, ані їх матері, а згодом зізнався, що не має власної сім’ї. Аби виїхати за межі України, він купив фейкові документи у знайомого.

Іншого «підприємливого» українця викрили на обмані у пункті пропуску «Ужгород». При проходженні прикордонного контролю чоловік надав пенсійне посвідчення інваліда 2 групи. Воно викликало в інспекторів сумніви у дійсності, оскільки бланк документа не відповідав встановленому взірцеві. Під час поглибленого вивчення підозри правоохоронців підтвердилися.

В обох випадках на місце події викликали співробітників Національної поліції. Правопорушникам було відмовлено у виїзді за кордон. Натомість, їм довелося у супроводі слідчо-оперативної групи виїхати до відділків поліції для проведення первинних слідчих дій.

За скоєне чоловіки відповідатимуть перед законом. У їхніх діях вбачають ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

Про це інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW