Українські танкісти почнуть навчання на німецьких танках "Леопард 2"



Україна домовилася про навчання своїх екіпажів танкістів на німецьких танках Leopard 2, хоча про їх надання рішення поки що немає, повідомив Міністр оборони України Олексій Резніков.

Як пише "Українська правда", про це Олексій Резніков сказав в інтерв'ю "Голосу Америки"

"Маємо прорив – це можливість для країн, які володіють "Леопардами", починати навчальні місії, курси для наших танкових екіпажів. З цього ми почнемо, а тоді будемо далі рухатися. 

Я маю надію, що Німеччина у спокійному режимі з проведення власних внутрішніх консультацій дійде і до рішення щодо можливої передачі танків. Я оптимістично на це дивлюся. 

Тому що перший крок зроблено: почнемо навчальні [українських] екіпажів програми на "Леопардах 2"", - цитує видання слова Резнікова.

Перед нинішньою зустріччю очільників оборонних відомств на базі "Рамштайн" Україна зверталась до союзників із запитом про надання сучасних західних танків, але 20 січня оголошень про їх надання так і не прозвучало.

За словами Резнікова, домовленостей про навчання було досягнуто завдяки "танковим" ініціативам: Польщі щодо "Леопардів" та Британії щодо "Челленджерів".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW