Найбільш затребувані та високооплачувані професії у 2023 році



Широкомасштабна війна серйозно вплинула на ринок праці в Україні. Деякі спеціальності втратили попит, а інші стали більш популярними. Кількість вакансій зменшується, а конкуренція зростає: тепер ми знаємо, які професії будуть найбільш затребуваними та високооплачуваними у 2023 році.

На думку експерта ринку праці Валентини Бардадим, найбільш важливими є робочі місця, пов'язані з інфраструктурою та базовим виробництвом. Вона вважає, що все більше українських жінок будуть зайняті на роботах, які раніше вважалися чоловічими.

"Професіоналізм не має статевих, вікових чи інших кордонів", - підкреслює Бардадим

Було зазначено, що оборонна промисловість буде важливим сектором. Це також потребуватиме реабілітації та відновлення земельних ресурсів, будівництва залізниць та автомобільних доріг. Війна вплине на фізичне та психічне здоров'я, тому виникне попит на медичний персонал.

Найпопулярнішими професіями у 2023 році будуть

  • Військові фахівці - оскільки країна, яка зазнає нападу з боку сусідньої держави, повинна мати сильну армію, щоб запобігти небезпеці.
  • Будівельники - відбудова України буде довгою і займе не один рік. Буде великий попит на архітекторів, дизайнерів, планувальників, інженерів та робітників.
  • Логістичні оператори, оскільки продукція та матеріали необхідні для реконструкції, будівництва та ремонту інфраструктури, а також для забезпечення продовольства в Україні.
  • Лікарі, особливо хірурги, анестезіологи, кардіологи та медсестри - їхні зарплати будуть значно підвищені.
  • Психологи - людям, які пережили жахи війни, знадобиться допомога психотерапевтів і психологів.

Україні доведеться готуватися до скорочення виробництва до 25%. Очікується, що економіка країни скоротиться на 30%. У цьому випадку не варто очікувати підвищення заробітної плати, скоріш за все, вона впаде до рівня 2014-2015 років.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW